Niciun comentariu

Semnale din piața imobiliară! Criza financiară se apropie!

criza economica

Vine criza sau nu vine criza? 

Citește în continuare semnalele pe care le primim din sectorul imobiliar.

criza economica

Hai să-ți spun ce se întâmplă pe timp de criză financiară – și apoi îți argumentez cu cifre.

În vreme de criză financiară oamenii își plătesc tot mai greu cheltuielile (cheltuieli din gospodărie, ratele bancare, etc).

Ce se întâmplă atunci? 

Când oamenii se descurcă tot mai greu, încep să se folosească de banii puși la saltea „pentru zile negre”.

Dar la un moment dat, economiile se termină.

Ce fac oamenii când rămân fără economii și nu reușesc să își mai acopere cheltuielile?

EXACT! Încep să vândă.

 

Ce vând oamenii?

Tot. De la mașină, casă, soacră…

Practic, numărul de tranzacții imobiliare este scăzut înainte de criză, deoarece ne aflăm în perioada de toamnă economică și începe să crească tot mai mult odată ce se adâncește criza. Partea bună este că piața imobiliară își ia avânt pe timp de criză și continuă să crească din punct de vedere al numărului de tranzacții.

Cei care au resurse, ingeniozitate, creativitate…, se folosesc de ‘avantajele’ crizelor economice și pot realiza astfel lucruri mari.

Un exemplu foarte bun fiind investițiile în imobiliare la costuri mult mai mici decât într-o economie prosperă.

O veche vorbă poate descrie acest proces: „Când toți cumpără, tu să vinzi, și când toți vând, tu sa cumperi!”.

Iată situația vânzărilor medii lunare pentru fiecare an în parte la nivel național, începând cu anul 2009, până la jumătatea anului 2019, conform datelor de la ANCPI.

criza economica

Criza economică s-a resimțit până în anul 2013. 

 

Rezultatul?

Așa cum vedem mai sus, numărul mediu de tranzacții imobiliare lunare la nivel național a fost în continuă creștere până în anul 2013, ajungând la un maxim istoric al perioadei în anul 2015.

Din 2015 se observă o scădere continuă până anul acesta când numărul mediu de tranzacții lunare a fost de 40263.83 la nivel național, nivel inferior față de anul 2009 când au început să se resimtă efectele crizei.

Graficul de mai jos ne arată mai clar această evoluție.

criza economica

În concluzie la cele prezentate mai sus, conform cifrelor pe care le oferă piața imobiliară, pot afirma faptul că ne apropiem de o criză financiară.

În acest document ( http://dariusgal.ro/wp-content/uploads/2019/07/Media-lunara-a-tranzactiilor-2009-2019.xlsx ) ai numărul de tranzacții lunar realizate în fiecare județ din anul 2009 și toate calculele care stau la baza rezultatelor obținute mai sus. 

Apropo, ai aici un material cu 7 semne ca se apropie criza financiara de la Lorand: http://bit.ly/30rYr1i … în cazul în care nu crezi în cifrele mele.

Cam asta a fost pentru azi. 

 

Tu ce părere ai? Vine criza financiară?

Dacă da, tu cum te pregătești pentru criza financiară? 

Dacă vrei să vinzi o proprietate, acum e momentul cel mai bun să faci asta!

Dacă vrei să și obții cel mai bun preț pe ea, atunci alege să colaborezi cu o agenție imobiliară. Ai aici 20 de motive să colaborezi cu noi: https://www.recoimobiliare.ro/landing/ 

Dacă vrei să vinzi pe cont propriu, ai aici Ghidul Vânzătorului: https://www.recoimobiliare.ro/ghidul-vanzatorului/ 

Dacă ai vândut deja, atunci pune banii la adăpost și lasă-i să muncească pentru tine. Vezi aici detalii:

https://www.recoimobiliare.ro/home-slider/investitie-in-insulele-capului-verde/

Contact:

0743803784

reco@recoimobiliare.ro

https://www.facebook.com/RECOimobiliare/

https://www.instagram.com/reco_imobiliare/

https://www.linkedin.com/company/reco-imobiliare-romania/

 

Articol scris de: Darius Gal

Niciun comentariu

20 de motive sa colaborezi cu RECO Imobiliare

Vanzarea sau inchirierea unui imobil reprezinta un proces destul de complicat si care poate provoca foarte multe batai de cap.

Aceasta implica pozitionarea corecta a pretului, promovarea corespunzatoare, telefoane din partea clientilor curiosi, organizarea vizitelor, batai de cap si multe alte aspecte importante, de care daca nu tii cont, s-ar putea sa nu tranzactionezi proprietatea in timpul dorit.

Vestea buna este ca, o agentie imobiliara profesionista poate sa te scape de toate aceste batai de cap.

Iata 20 de motive sa tranzactionezi cu RECO:

 1. Tranzactionezi rapid si sigur – Obtii cel mai bun pret oferit de piata la momentul tranzactionarii.

 1. Evaluare gratuita – Formulam o opinie privind valoarea de piata a imobilului tau pentru a pozitiona corect proprietatea inca de la inceput.

 1. Castigi timp si energie – Preluam noi de la tine tot stresul generat de promovare, telefoane de la clienti curiosi, organizare vizite, prezentarea imobilului, etc.

 1. Te platim daca nu vindem – Iti oferim o garantie financiara de succes, pe care ti-o achitam in cazul in care nu iti vindem imobilul (valabil pentru pachetul VIP).

 1. Preluare cheie imobil – Te scutim te drumurile ocazionate de vizitele cu potentialii clienti. Te mai deranjam doar la finalizarea tranzactiei.

 1. Certificat energetic gratuit – Noi iti pregatim certificatul energetic la semnarea ante-contractului de vanzare-cumparare (valabil pentru pachetele Silver, Gold si VIP).

 1. Servicii de curatenie GRATUITE – Iti pregatim apartamentul pentru inchiriere si trimitem o echipa de curatenie la tine acasa (valabil pentru pachetele VIP).

 1. Buy-back – Tranzactioneaza cu noi si beneficiezi de reducere pana la 100% la comision in cazul achizitionarii unei noi proprietati in termen de 12 luni.

 1. Servicii personalizate – Oferim pachete de comision adaptate nevoilor tale, fiecare dintre ele incluzand consultanta gratuita privind actele necesare vanzarii.

 1. Prezenta GRATUITA a proprietatii tale in mediul online – promovam proprietatea pe majoritatea platformelor imobiliare, inclusiv pe site-ul nostru.

 1. Portofoliu vast de clienti interni si internationali, dezvoltat zilnic – RECO Imobiliare are o baza de date de clienti care este actualizata zilnic.

 1. Oferim GARANTIE post-tranzactionala – 12 luni perioada de reinchiriere cu 0% comision in cazul in care chiriasii pe care i-am adus renunta la contract in primele 12 luni. Reinchirieri nelimitate.

 1. Transparenta in prezentarea contractelor – consultantii nostri de vanzari iti vor prezenta in mod corect fiecare contract.

 1. Selectarea atenta a clientilor – nu iti aducem pe oricine acasa, precalificam clientii si venim doar cu oamenii cu adevarat interesati si care au posibilitatea de a tranzactiona.

 1. Adaptati la nevoile reale ale pietei – suntem la curent cu ultimele cerinte din domeniul imobiliar.

 1. Preluarea proprietatii tale in portofoliu doar la fata locului. Nu vindem ceea ce nu am vazut.

 1. Vizionari nelimitate, dupa proceduri standardizate.

 1. Proprietati pentru toate bugetele.

 1. Agenti imobiliari specializati.

 1. Consiliere imobiliara de la distanta pentru oferte precalificate.

Intelegi cum te ajuta echipa RECO Imobiliare sa castigi timp, sa vinzi cat mai rapid si sa obtii cel mai bun pret oferit de piata?

Vrei sa castigi timp, sa vinzi cat mai rapid si la cel mai bun pret oferit de piata?

Cand crezi ca ar fi momentul potrivit sa incepem o colaborare?

Contacteaza-ne ACUM:

0743803784

www.recoimobiliare.ro

www.facebook.com/RECOimobiliare

reco@recoimobiliare.ro

Niciun comentariu

Care ar fi impactul realizării coridorului pietonal și ciclistic între Cetatea Oradea și Aquapark?

Conform site-ului local www.infoOradea.ro, Consiliul Local Oradea a aprobat derularea proiectului ”Realizare coridor pietonal și ciclistic între Cetatea Oradea și podul proiectat în zona hotelului Hilton”.

Potrivit sursei citate, proiectul urmărește atingerea unor obiective precum:
– creșterea siguranței circulației ciclistice și pietonale
– reducerea riscului de accidente
– promovarea mobilității urbane multimodale durabile, având ca efect reducerea emisiilor de CO2
– reducerea poluării aerului și a nivelului de zgomot din Oradea

Ce impact ar avea acest proiect asupra zonei ”Calea Clujului”?

Ținând cont că traseul propus pornește de pe malul stâng al Crișului repede, traversează Calea Mareșal Averescu, continuă pe direcția intersecției Străzii Redutei cu Calea Clujului și continuă până la accesul înspre Poarta de Est a Cetății, putem anticipa creșterea cererii pentru cazarea în regim hotelier pe Calea Clujului.

Această creștere este iminentă, odată cu dezvoltarea căilor de acces către Aquapark.

O altă consecință a realizării acestui proiect o reprezintă creșterea prețurilor la imobilele din zonă.

Dacă dorești să profiți de această informație și să fii cu un pas înaintea celorlalți, ia în considerare achiziția unui imobil în zonă chiar ACUM!

RECO Imobiliare prezintă, în exclusivitate, casă renovată recent situată vis a vis de Aquapark care ar putea repreznta o investiție inteligentă. Fiind situată la intersecția dintre Calea Clujului și Strada Mierlei, noul proprietar poate da imobilului atât destinație rezidențială cât și comercială.

Investiția este ideală pentru cazarea în regim hotelier.

Profită acum de prețul avantajos al acestui imobil, cu o suprafață utilă de 140mp, complet renovat, care nu necesită investiții și ar putea fi închiriat imediat în regim hotelier.

4 dormitoare, 2 băi, living-room, bucătărie, curte 40mp, terasă + 2 spații comerciale pentru care se încasează o chirie lunară de 400 €.

Acum disponibil pentru doar 109.000 € !

Pentru mai multe detalii despre imobil, click aici!

Niciun comentariu

Cele mai profitabile si sigure investiții ale anului 2019!

Investiția imobiliară este proprietatea (un teren sau o clădire ‐ ori o parte a unei clădiri ‐  sau ambele) deținută  pentru a obține venituri din chirii sau pentru creşterea valorii capitalului, ori ambele.

Investiția imobiliară aduce venit pasiv, practic acel tip de venit pentru care nu e nevoie sa întreprindem prea multe acțiuni pe parcursul unui an decât să stăm și să încasăm. Sună bine, nu?

Cele mai profitabile investiții imobiliare sunt acelea unde valoarea imobilului în care investim crește de la an la an, aduc un randament bun și chiar au asigurat printr-un contract randamentul acelei investiții.

Atunci când luăm decizia investițională trebuie să ținem cont de diverși parametrii, precum locație (climat, siguranță, mediul politic, etc), randament.

Tipuri de investiții imobiliare:

1. Investiții în apartamente sau case în zone rezidențiale

 • Randament fluctuant
 • Necesită investiții periodice
 • Necesită administrare proprie
 • Uneori poate apărea nevoia de renovare

Unde găsim locația ideală?

Din zona în care se află apartamentul/ casa, trebuie să avem acces facil spre:

 • centrul orașului
 • punctele mari de interes ale orașului
 • facilități – școli, centre de business, universități, stațiuni, zone de relaxare – cu cât mai multe astfel de facilități în jur, cu atât piața țintă pentru închiriere va fi mai mare, rezultând astfel o cere mai mare și, implicit, practicarea unor tarife mai mari

Modalități de exploatare:

 • Regim hotelier
  • Avantaje:
   • Venituri mari în anumite luni ale anului
   • La nevoie, se poate folosi în scopuri personale, atunci când nu există rezervări
  • Dezavantaje:
   • Volumul mare de muncă
   • Organizarea rezervărilor în mod continuu
   • Necesitatea de a fi la dispoziția clientului în caz că apare vreo situație
   • Lunile moarte pot să aducă venituri minime
   • Volum mare de clienți, risc ridicat de a întâlni persoane de reavoință care vor provoca distrugeri
 • Închiriere pe termen lung
  • Avantaje:
   • Venit sigur
   • Efort minim
  • Dezavantaje
   • Venit mic
   • Amortizare lentă
   • De obicei, atunci când chiriașii pleacă sunt necesare lucrări de renovare care pot avea costuri ridicate și se vor amortiza uneori în mai mult de un an

2. Investiția în unități de cazare

O bună variantă de investiție o reprezintă investiția în unități de cazare, care pot fi achiziționate atât în părți fracționare cât și ca întreg.

Cum arată o investiție ideală în unitățile de cazare?

 • Climat constant tot anul = venituri constante tot anul
 • Țară sigură și protejată = Investiție de risc minim
 • Mediul politic – Guvern democrat = stabilitate
 • Randament asigurat prin contract = risc minim

Unde găsim această locație ideală?

RECO Imobiliare propune ca locație Insulele Capului Verde, deoarece aceasta întrunește cumulativ toate cele de mai sus.

 • La 350 de zile de soare, temperaturile sunt în mod constant cuprinse între 25 °C și 30 °C, iar apele din jurul insulelor sunt limpezi. Clima este tropicală pe tot parcursul anului, fără sezoane moarte sau uragane.
 • Celebra publicație britanică “INDEPENDENT” a desemnat Insulele Capului Verde ca fiind în topul celor mai sigure țări.
 • Structură guvernamentală aleasă și stabilă în mod democratic și cu o strategie clară pentru dezvoltarea Insulelor, în concordanță cu o creștere a cererii turistice.
 • Această strategie include îmbunătățirile și modernizarea infrastructurilor cheie, inclusiv sprijinirea investițiilor străine și a dezvoltării timpului liber, precum și modernizarea utilităților, a telecomunicațiilor și a legăturilor de transport.
 • Randament asigurat prin contract – RECO Imobiliare, în parteneriat cu The Resort Group Global vă propune o investiție cu următorul tip de randament asigurat prin contract:
  • Anul 1: 5%
  • Anul 2: 6%
  • Anul 3: 7%

*La aceste valori se poate considera o creștere anuală de 5% a valorii imobilelor.

Randamentul se poate măsura și prin prisma beneficiilor de altă natură pe care le are investitorul.

În investiția propusă de noi, proprietarii au dreptul să utilizeze proprietatea în scopuri proprii timp de 5 săptămâni pe an, ceea ce adaugă un plus de valoare randamentului deja garantat contractual.

De asemenea, investitorii au inclus un “inspection trip”, adică un sejur la unul din resorturile de 5 stele de pe insulă într-un program VIP all-inclusive

Alte motive să alegi Insulele Capului Verde:

 • Turismul a crescut cu 115% începând cu anul 2000 și se așteaptă să se dubleze din nou până în 2024. Acest turism înfloritor se datorează, în parte, standardelor impecabile ale ospitalității din Capul Verde, precum și climatului ridicat pe tot parcursul anului.
 • Controalele și reglementările stricte privind mediul înconjurător pentru dezvoltarea turismului interzic construirea unor proiecte de nivel înalt, de înaltă densitate, oferind astfel garanții suplimentare împotriva supradimensionării și a dezvoltărilor de proastă calitate

 • Zborurile directe din Regatul Unit iau doar 5,1 ore cu zboruri directe săptămânal din Londra, Manchester, Bristol, Birmingham și Glasgow
 • Au fost deschise rute de acces suplimentare din multe orașe europene importante, deschizând noi piețe și sporind oferta de vizitatori

 • Un acord între The Resort Group PLC și un operator de turism de top a garantat un milion de oaspeți stațiunilor noastre pe parcursul a trei ani

 

În concluzie, considerăm oportună o investiție în unitățile de cazare din această locație exotică, în plină dezvoltare.

Variante de investiții:

 • Hotel Suite
 • Duplex
 • Penthouse
 • Vile

Prețurile încep de la €192.000

 

Pentru alte detalii, vă rugăm să ne contactați:

reco@recoimobiliare.ro

www.recoimobiliare.ro

0743803784

Niciun comentariu

Indice imobiliar in crestere

Implicarea mai veche ca investitor in piata imobiliara, mai recenta ca antreprenor-proprietar de agentie, ca si consultant direct in domeniu in unele proiecte, mi-a oferit sansa de a observa anumite aspecte cel putin perfectibile legate de relatia client – agent imobiliar. Sunt lucruri care pot face diferenta in buzunarul clientilor, in plus sau in minus, cu sume pornind de la cateva mii, zeci de mii si pana la cateva milioane de euro. Din pacate, atat pentru agenti, cat si pentru clienti, de prea putine ori anumite aspecte sunt avute in vedere si de prea multe ori emotia negativa, lacomia, zgarcenia sau rea-credinta isi fac loc in relatia bi-directionala dintre o agentie si clientul acesteia, afectand interesele tuturor si calitatea relatiei.

Pornind de la aceste constatari, utilitatea unui “decalog” vizand in principal elemente ce tin de mentalitati, se face imediat simtita. Iata mai jos cateva sugestii pentru clienti, fie ei proprietari sau cumparatori.

1. O tranzactie imobiliara poate fi extrem de importanta financiar in viata unui om. E bine sa lucrezi cu un expert in domeniu, care sa te reprezinte pe tine asa cum trebuie si sa iti maximizeze rezultatele obtenabile. O companie puternica si/sau un agent profesionist, care au capacitatea (prin renume, retea, know-how, tehnologie, parteneriate solide cu furnizorii) de a te ajuta, pot face diferenta.

2. Lucreaza doar in sistem de reprezentare exclusiva si alege-ti bine “avocatul”. Asigura-te prin contract ca va presta cat mai bine serviciile la care te astepti. Primul serviciu, in general gratuit, este evaluarea. O evaluare are in vedere 3 componente: costul de inlocuire, randamentul investitional si analiza comparativa de piata, de preferat pe baza preturilor de tranzactionare, nu de listare. Realismul evaluarii este prima dovada a competentei unui agent si prezinta o importanta decisiva in demersul de tranzactionare. Tine cont de sugestiile primite.

3. Reprezentarea Exclusiva este acea forma de colaborare intre o agentie imobiliara si clientul acesteia, in care prestatorul serviciului reprezinta exclusiv interesele clientului sau intr-un demers de tranzactionare, depunand toate diligentele de pozitionare, marketing si negociere necesare si colaborand cu orice alta agentie din piata pe care o poate cointeresa financiar pentru a identifica o contraparte in tranzactie, evitand prin necomisionarea partii nereprezentate de catre prestator conflictul de interese si facilitand implicit tranzactionarea in cei mai potriviti termeni pentru clientul sau.
Este recomandabil sa parcurgi cu atentie aceasta definitie pentru a intelege toate beneficiile.

4. Specialistii buni costa, dar important nu este pretul, ci ca valoarea primita sa fie superioara pretului platit, iar valoarea are multiple fatete (salveaza timp, stress, know-how, bani efectivi). Se poate. Stimuleaza, motiveaza si recompenseaza rezultatele. Fii singurul care plateste prestatia reprezentantului si evita sa afli cat de mult te poate costa cineva “ieftin”.

5. Vestea buna este ca orice proprietate se tranzactioneaza. Vestea proasta este ca exista 3 conditii: capacitatea juridica, marketing-ul suficient si bine facut, pretul corect pozitionat. Prin urmare, intai investeste putin si asigura-te cu un avocat bun ca odata gasit clientul, ai capacitatea de a tranzactiona. Solicita agentiei o evaluare, mai precis un BPO (broker’s price opinion) si informatiile de la baza ei. Tine cont de concluzii. Apoi solicita un plan de marketing, apoi urmareste implementarea in bune conditii, avand rabdare suficienta. Daca asteptarile tale sunt realiste, se va intampla.

6. Mandateaza agentia sa te reprezinte in negociere. Pot sa o faca mult mai bine, atat datorita pozitiei, cat si a experientei si argumentelor disponibile. Nu in ultimul rand – datorita neimplicarii emotionale, care iti poate aduce mari prejudicii in masura in care intervii direct.

7. Indiferent de care parte a baricadei te afli, ofera incredere agentului – partenerul tau in demersul de tranzactionare. Un profesionist stie ca intr-o tranzactie nu sunt implicati doar doua parti, ca in afara acestora exista si agentii, avocatii, notarii, familiile si asa-numitii “pafaristi pareristi”. Un profesionist stie ca profitul se face la cumparare, ca “licitatia” deserveste la maxim proprietarul si ca la inchiriere nu pretul este factorul cel mai important. Un profesionist stie sa utilizeze toate aceste aspecte in interesul clientului sau, salvandu-i timp, bani si efort.

Apeleaza